Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zuurkool-mossel ovenschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de mosselen:
1 winterwortel
1 prei
2 uien
3 stengels bleekselderij
2 blaadjes laurier
50 gr boter
1 kg schoongeboende mosselen
1 1/2 dl witte wijn

Bereiden

Voor de aardappelpuree:
600 gr geschilde aardappelen
40 gr boter
1 dl slagroom
1 ei
zout, peper

Voor de zuurkool:
500 gr zuurkool
100 gr zuurkoolspek in blokjes
10 draadjes saffraan

Voor het gratineren:
3 eetlepels fijngesneden bladselderij
50 gr paneermeel
een ingevette ovenschaal
een spuitzak met gladde spuitmond

Mosselen:
Snijd de groenten in dunne reepjes (julienne) van 5 cm en
stoof ze in een grote pan met de laurier 5 minuten in de
boter.
Voeg de mosselen en de wijn toe en laat ze afgedekt 5-10
minuten stoven tot alle mosselen opengaan; schud ze
tussentijds om.
Schep de mosselen uit de pan en haal ze uit de schelpen.
Zeef het kookvocht en bewaar het.
Bewaar ook de groentereepjes.

Aardappelpuree:
Kook de aardappelen in water met zout gaar, giet ze af en
stoom ze droog.
Pureer de aardappelen en meng ze met de boter, de slagroom,
het ei, zout en peper.
Schep de puree in de spuitzak.

Zuurkool:
Stoof de zuurkool met het spek, de saffraan en 2 dl
mosselvocht in 45 minuten gaar tot het vocht is verdampt.

Gratineren:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Leg de zuurkool in de schaal, verdeel er de mosselen en de
groentereepjes over en spuit de aardappelpuree erop.
Meng de selderij met het paneermeel en strooi dit over de
puree.
Gratineer het gerecht 45 minuten in het midden van de oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Viskoekjes met koriander
Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots verts enaardappel
Stoofschotel met rivierkreeft
Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus
Tilapia met mango en sugar snaps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes